طراحی دکوراسیون آشپزخانه به سیک ایرانی
در طراحی دکوراسیون آشپزخانه قبل از اینکه به نتیجه ای مطلوب برسیم باید برای خیلی چیزها برنامه ریزی کرده و خیلی چیزهای دیگر را در نظر داشته باشیم. بیشتر مواقع وجود راه ها و ایده های زیاد موجب سردرگمی ما می شوند. مثلا انتخاب سنگ یا صفحه روی کابینت خودش حکایتی جدا دارد، با وجود مدل های شیک چوبی، فلزی، کوارتزی، کورین و گرانیتی انتخاب مدل نهایی کاری سخت و چالش برانگیز است. از آنجایی که هماهنگی و هارمونی در دکوراسیون آشپزخانه حرف اول را می زند، در استفاده از مواد، رنگ ها و فرم های بکار رفته در دیزاین آشپزخانه باید بیش از هر جای دیگری دقت کنید.
طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه یکی از جذاب ترین مباحث طراحی داخلی است. در این بخش قصد داریم به 5 نکته مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی اشاره کنیم که شاید در گذشته توجه کمتری به این نکات داشته ایم.
برای اینکه از ایده های جدید استفاده کنید باید ذهنی باز و پذیرا داشته و قانون مشخصی برای خود تعیین نکنید، با این کار فقط خود را محدود کرده و راه های دریافت الهام های جدید و جالب را می بندید.
1- توجه به مثلث کار
مثلث کار یک مثلث فرضی است که در طراحی داخلی آشپزخانه فرض می شود و سه راس آن شامل "سینک ظرفشویی” ، "اجاق گاز” و "یخچال” می باشد . البته لازم به ذکر است در آشپزخانه های کوچک چیدمان این سه عنصر ممکن است به صورت خطی انجام شود ! رابطه این سه عنصر در آشپزخانه بایستی به گونه ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آنها زیاد باشد که موجب رفت و آمد طولانی شود و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که موجب تداخل و اختلال در مسیر رفت و آمد شود . بهترین شرایط به این صورت است که محیط این مثلث بین 4.8 تا 6 متر باشد .
2- نور و تهویه طبیعی و مصنوعی
در بحث نورگیری ، فضای آشپزخانه ، جزء فضاهای فرعی دسته بندی می شود . به عبارت دیگر ، نیاز به پنجره ، برای آشپزخانه ضرورتی ندارد و تعبیه یک نورگیر برای این فضا کفایت می کند . اما اگر پنجره ای برای تهویه طبیعی و مستقیم در نظر گرفته شود یک آپشن مثبت برای آن آشپزخانه تلقی می شود .
توجه داشته باشید اجاق گاز را هیچگاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه قرار ندهید . سینک ظرف شویی یکی از بهترین عناصری است که می تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب نمود ، چراکه جریان مستقیم هوا موجب خشک شدن فضای مرطوب سینک ظرف شویی می شود . استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود تهویه طبیعی ، ضروری و لازم است . همچنین استفاده از نور مصنوعی در فضای آشپزخانه نباید طوری طراحی شود که موجب خیرگی چشم و یا حواس پرتی کاربر در استفاده از بخش های مختلف آشپزخانه شود .
3- توجه به ترکیب رنگ
در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ، ترکیب رنگ از جایگاه ویژه ای برخوردار است . ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش های مختلف فضای داخلی می تواند شکل بگیرد . مثلا اگر دکوراسیون پذیرایی شما تم کِرم-قهوه ای دارد بهتر است از کابینت هایی با هارمونی گرم و نزدیک به رنگ نشیمن استفاده نمایید . اگر فضای آشپزخانه تان کوچک است ، استفاده از رنگ های روشن و براق پیشنهاد می شود .
4- توجه به جنس و متریال
در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی جنس کابینت ها ، کف سازی و بدنه از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در کف سازی و بدنه آشپزخانه از مصالحی استفاده نمایید که در برابر آتش و شستشو مقاومت قابل قبولی داشته باشد . سرامیک یکی از بهترین متریال ها برای این زمینه به حساب می آید که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت ، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است . در طراحی داخلی آشپزخانه به هیچ وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نکنید .
5- استفاده از گل و گیاه
یکی دیگر از ویژگی های مشهود طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی استفاده از گل و گیاه است . استفاده از گل و گیاهان زینتی در فضای داخلی آشپزخانه علاوه بر آرامش جسم و روح موجب تهویه طبیعی فضای داخلی نیز می شود . پس پیشنهاد میکنیم گزینه بهره گیری از گیاهان و گل ها را در دکوراسیون آشپزخانه فراموش نکنید .