رنگ بندي دکوراسيون منزل | انتخاب رنگ دکوراسيون داخلي منزل
اتاق پذيرايي و نشيمن بدون شک پر رفت و آمد ترين مکان خانه است و در آن فعاليت هاي زيادي صورت مي گيرد. از آنجايي که اين مکان ها براي برگزاري مهماني ها و دورهمي هاي خانوادگي مورد استفاده قرار مي گيرد، رنگ ديوار پذيرايي و نشيمن خانه اهميت بسيار زيادي پيدا مي کند. رنگ اين مکان ها در ايجاد تصور مثبت بازديدکنندگان از خانه و ايجاد روحيه اي شاد در ساکنين خانه تاثير فزاينده اي دارد. البته به دليل پر رفت آمد بودن اين مکان ها، کثيفي ها نيز در اين آنها بيشتر بوده و ديوارهاي خانه بيشتر در معرض کثيفي و خط خوردگي قرار دارند بنابراين در انتخاب جنس و نوع رنگ بايد با احتياط و تحقيقات زياد عمل کنيد و حتي الامکان از مدل رنگ هاي ضد لک و قابل شست و شو براي پذيرايي و نشيمن خود استفاده کنيد.
اولين قدم در انتخاب رنگ ديوار نشيمن و پذيرايي خانه مشخص کردن سبک مورد نظرتان است. آيا سبکي کلاسيک و سنتي را مي پسنديد يا امروزي و جديد؟ رنگ هاي کلاسيک پرطرفدارتين نوع رنگهاي براي اتاق نشيمن و پذيرايي خانه هستند، رنگ هايي از قبيل کرم، خاکستري، آبي، زرد، سبز، قرمز معروف ترين رنگ هايي هستند که در دکوراسيون هاي سنتي و کلاسيک و پذيرايي و نشيمن مورد استفاده قرار مي گيرند. براي دکوراسيون هاي امروزي و مدرن نيز مي توانيد از رنگ هاي خنثي، سفيد، نقره اي، برنزي، طلايي و … براي اتاق نشيمن منزل خود استفاده کنيد.
ترکيب رنگ ها در دکوراسيون داخلي منزل
حتما براي تان پيش آمده وقتي وارد خانه بعضي افراد مي شويد ناگهان موجي از انرژي مثبت و شاد به روح و روان تان تزريق مي شود اما برعکس از رفتن به خانه بعضي افراد خودداري مي کنيد چون ناخوداگاه وقتي قدم به خانه آن ها مي گذاريد دل تان مي گيريد. شايد بسياري از ما طراحان دکوراسيون نباشيم اما استفاده از ترکيب رنگ صحيح در دکوراسيون داخلي منزل، از جمله مهارت هايي است که هرکسي مي تواند ياد بگيرد و نيازي نيست طراح باشيد! يک سري اصول اوليه وجود دارد که کافيست آن ها را در رنگ بندي دکوراسيون منزل خود استفاده کنيد تا افراد با ورود به منزل شما انرژي مثبت رنگ ها و ست درست آن ها را دريافت کنند.
نکات مهم در ترکيب رنگ بندي دکوراسيون منزل
در طراحي و دکوراسيون منزل، انتخاب رنگ براي ديوارها، سقف و برخي وسايل منزل، از لحاظ روانشناسي بسيار مهم است. زيبايي و تاثير رواني، فاکتورهاي مهمي در انتخاب رنگ براي بخش هاي مختلف منزل، هستند.
رنگ هاي روشن: استفاده از رنگ هاي شاد مانند سبز، آبي روشن، زرد و نارنجي، احساسات را بر انگيخته و موجب افزايش روحيه مي شود. اين رنگ ها نشان دوستي و مشوق ايجاد ارتباط هستند. اگر با انتخاب رنگ ديوارهاي آشپزخانه و اتاق غذاخوري به مشکل برخورده ايد، شايد استفاده از اين رنگ ها انتخاب مناسبي باشد.
رنگ هاي تيره: رنگ هايي مانند قرمز، بنفش، آبي پررنگ و سبز يشمي، مي تواند حس محدود شدن و حتي غم را القا کند. اما استفاده آنها در جاي مناسب و يا براي برخي از وسايل منزل حس آرامش و امنيت را در فرد ايجاد مي کند.
آيا براي همه فضاهاي يک خانه بايد يک ترکيب رنگي انتخاب کنيم يا فضاها مي توانند ترکيب رنگي متفاوتي داشته باشند؟
قانون خانه تان را خودتان وضع کنيد! نيازي نيست تمام دکوراسيون منزل شما از يک طيف رنگي باشند، بلکه حتي بهتر است طيف هاي رنگي گوناگوني را در فضاهاي متفاوت خانه ي خود به کار ببريد، با اين کار مي توانيد فضاهاي متنوع تري داشته باشيد و به دکوراسيون خود انرژي ببخشيد و از حالت يک نواختي خارج کنيد، اما اگر دوست داريد ترکيب رنگ واحدي را براي همه ي فضاهاي خود داشته باشيد بهتر است اين طيف را به صورت پر رنگ و کم رنگ در فضاهاي خود به کار بگيريد، جايي به عنوان رنگ اصلي و در فضايي ديگر به مقداري اندک به عنوان چاشني استفاده کنيد، تا فضاي خانه ي شما از حالت سکون خارج شود.
چگونه چيدمان رنگ پرده، مبل، فرش خود را با هم هماهنگ کنيم
نشيمن! فضاي عمومي که کنتراست رنگ آن براي همه مهم است، چرا که نشيمن جايي است که تمام اعضا حتي براي يک ساعت نيز در آن جا دور هم جمع مي شوند، براي عناصر اين فضا بايد رنگ ها را طوري انتخاب کرد که جذب نور بيشتري داشته باشد، خصوصا براي نشيمن هاي کوچک استفاده از رنگ هاي تند و تيره پيشنهاد نمي شود چرا که فضاي شما را کوچکتر جلوه مي دهد، بنابر اين اگر نشيمن کوچک داريد از ترکيب رنگ هاي روشن تر استفاده کنيد، و اگر قصد استفاده از کاغذ ديواري را داريد سعي کنيد کاغذ ديواري با رنگ روشن و طرح هاي ساده تر باشد چرا که کاغذ ديواري هاي شلوغ ديوار هاي شما را نزديک تر نشان مي دهد، بنابراين به اصلاح خانه تان نفس نمي تواند بکشد! اگر از کاغذ ديواري طرح دار استفاده مي کنيد براي پارچه ي مبلي خود طرح ساده تري را انتخاب کنيد، و اگر براي يک ديوار به طور مثال ديوار پشت تلوزيون کاغذ ديواري شلوغ يا با رنگ تند انتخاب کرديد پس براي پرده ي خود از رنگي ملايم و ساده استفاده کنيد. اگر پرده ي انتخابي شما والان دار است پيشنهاد مي کنم زمينه ي والان و تشک هاي مبل شما از يک طرح و يا طيف رنگ باشند و زمينه ي اصلي پرده ي شما ساده باشد. براي فرش ها بايد به مبلمان خود توجه کنيد اگر مبلمان شما زمينه ي شلوغي دارند پس بايد سراغ فرش هاي تک رنگ و زمينه ي ساده تر برويم، و اگر زمينه ي فرش تان شلوغ پر نقش و رنگ است براي تعادل در فضا بهتر است مبلمان خود از رنگ هاي خنثي انتخاب کنيد.
در آپارتمان هاي کوچک که اتاق ها و فضاهاي مختلف در فاصله نزديک به يکديگر قرار گرفته اند، واقعا ديگر راهي بغير از رنگ هاي متنوع براي جدا و متفاوت نشان دادن دکوراسين هر محيط باقي نمي ماند. با استفاده از متد بکارگيري هوشمندانه رنگ هاي مختلف کنار يکديگر، مي توانيد در هزينه ساخت يا بازسازي منزلتان صرفه جويي کنيد. مثلا ديگر نيازي به ساخت ديوار يا نصب پارتيش هاي اضافي نخواهد بود، چرا که رنگ هاي خيلي خوب مي توانند فضاها را از يکديگر جدا کنند.
الگوي مکمل (complementary color scheme) :يکي از ساده ترين الگوهاي رنگي، الگوي مکمل است و آن استفاده از دو رنگ مکمل که در دو سر قطرهاي چرخه رنگ قرار دارند، مي باشند. معمولا يکي از رنگ ها به عنوان رنگ اصلي انتخاب مي شود. و آن ديگري به عنوان رنگ دوم يا تاکيدي (accent) استفاده خواهد شد. به طور مثال ترکيباتي مثل قرمز و سبز، آبي و نارنجي، زرد و بنفش، از بهترين نمونه هاي الگوي مکمل مي باشند. اين الگو داراي کنتراست خيلي زيادي است و بنابراين بهتر است در سطوح کوچک يا براي جلب توجه يک المان بکار برده شود. بهتر است بيشتر از 60 درصد از فضا را به رنگ اصلي اختصاص دهيم. هر دو رنگ مي توانند به يک نسبت با رنگ هاي خنثي (tone,tint,shade) ترکيب شده و استفاده شوند. انتخاب رنگ غالب بستگي به نور فضا دارد. مثلا اگر نور طبيعي خوب داشته باشيم، رنگ غالب را سرد انتخاب مي کنيم و اگر نور طبيعي کمي داشته باشيم رنگ غالب از تن هاي گرم تر انتخاب مي شود. استفاده از رنگ هاي خنثي را فراموش نکنيد چرا که باعث ايجاد ارتباط بهتر در فضا و از خستگي چشم جلوگيري مي کند.